Kukásra támadtak Tinnyén, mert nem tudtak parkolni

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett egy kukás, miután két férfi rátámadt, mert a szemétszállító jármű miatt nem tudtak parkolni. A támadók feltételes felfüggesztést kaptak, és pártfogót is rendeltek melléjük.

A Pest Vármegyei Főügyészség közleménye szerint két tinnyei férfi tavaly márciusban bántalmazott egy kukást, aki éppen a műanyag hulladékot gyűjtötte be. A szemétszállító autóval úgy parkoltak le, hogy a két férfi nem tudott a beállójukba hajtani, ami miatt dühbe gurultak, kiszálltak a járműből és rátámadtak a szemétszállítóra.

Az egyik támadó lábon rúgta, a másik többször is ököllel ütötte a kukás fejét, aki ennek következtében elesett. Az elkövetők ekkor sem hagyták abba a bántalmazást, további ütéseket és rúgásokat mértek a földön fekvő férfira, aki ennek eredményeképpen nyolc napon túl gyógyuló arcsérüléseket szenvedett.

A támadás után a sértett visszahelyezte a kiürített hulladéktárolót és elhajtott a helyszínről. A két elkövetőt súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahol beismerték tettüket és megbánó magatartást tanúsítottak. A Budakörnyéki Járási Ügyészség mindkét férfi esetében 1 év 3 hónapra felfüggesztette az eljárást, feltéve, hogy részt vesznek egy csoportos személyiségfejlesztő és agressziókezelő tréningen.

Emellett pártfogót is kaptak, aki ellenőrzi majd a tréningen való részvételüket és a felfüggesztés tartama alatti életvitelüket. Az elkövetőkkel szemben csak akkor kerülhet sor az eljárási megszüntetésére, ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el. A verekedést rögzítette egy biztonsági kamera is, a felvétel további bizonyítékként szolgálhat az ügyben.