Kubatov Gábor a CPAC Hungaryn beszélt a migrációról és a Fidesz sikerének receptjéről

Magyarországon nincsenek terrortámadások, a Fidesz pedig büszke lehet a párt adatbázisára és választási sikerének receptjéről – ezek voltak a fő üzenetek Kubatov Gábor és Bóka János CPAC Hungaryn elmondott beszédeiben.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a CPAC Hungary rendezvényen beszélt arról, hogy Magyarországon nincsenek lemészárolt papok, megölt újságírók, szétlőtt templomok, és hogy a városokban éjszaka is békésen lehet sétálni. A "Mentsük meg a Nyugatot, védjük a határokat" panelen Kubatov a magyar történelemre is kitért, emlékeztetve a hallgatóságot arra, hogy a magyarok mindig kiszabadultak a fogságból. A politikus szerint a szovjetek jogutódai ma is a parlamentben ülnek, de már a negyedik fideszes kétharmadot nézik végig, amit Kubatov "demokratikus büntetésüknek" nevezett.

Kubatov a beszédében kritizálta a brüsszeli elitet, amely szerinte Soros parancsára navigálja az EU-t egy újabb rabságba, és meghívót küld a bevándorlóknak. A pártigazgató szerint a muszlimok egy más kultúrát képviselnek, és nulla az asszimilációs szándékuk, ami párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet. Kubatov a beszédében sorolta az elmúlt évek terrortámadásait Európában, és kijelentette, hogy Magyarország kerítést húzott a határra, így megállítva a migránsáradatot.

A választási siker receptjét is megosztotta a hallgatósággal: szükség van egy erős vezetőre, meg kell törni a liberális média egyeduralmát, és a Fidesznek kell a legtöbb aktivista, a legjobb adatbázis, a legtöbb utcai harcos, valamint a legtöbb ajtón bekopogtatni. Kubatov hangsúlyozta, hogy „mi egyszerűen nem akarunk félni a saját hazánkban, szeretnénk megőrizni olyannak, amilyennek az őseinktől megkaptuk,” és ehhez választásokat kell nyerni. A Fidesz pártigazgatója szerint a választási győzelemhez három dolog szükséges: egy erős vezető, a liberális média megtörése és egyensúly felállítása a balliberális és a konzervatív tulajdonú média között, valamint a legtöbb aktivista és a legjobb adatbázis megléte. Kubatov hozzátette: „Ez a mi erőnk, ez a mi pajzsunk, ez a mi demokratikus fegyverünk”.

Bóka János EU-ügyi miniszter is felszólalt a rendezvényen, ahol arról panaszkodott, hogy Brüsszel nem ad pénzt határvédelemre, és el vagyunk zárva az EU menekültügyi forrásaitól. Bóka szerint az EU azt akarja, hogy bontsuk le a kerítést, és ez a legjobb megoldás a népességcsökkenésre. A miniszter szerint komoly változásokra van szükség Brüsszelben, meg kell védeni a határokat, és nekünk kell eldöntenünk, ki lép be Európába.

A CPAC Hungary csütörtöki napján Orbán Viktor tartotta a megnyitót, és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is üzent. Kubatov Gábor a rendezvényen emlékeztetett a többi között a 2015-ös párizsi, a 2016-os németországi és brüsszeli, a 2020-as bécsi terrortámadásokra, és arról beszélt, hogy Franciaországban lassan mindennaposak a zaklatási botrányok, valamint általános gyakorlat a templomok, keresztény szimbólumok elleni támadás Nyugat-Európában. "Mindenki úgy él, ahogy akar, ha ők így képzelik el a jövőjüket, az ő dolguk, csak annyit kérünk, engedjék meg, hogy mi dönthessük el, kivel élünk együtt. Ez a mi hazánk, a mi otthonunk, a mi ezeréves örökségünk" – fogalmazott a Fidesz alelnöke.