Buszra szállva menekült a rablópáros Budapesten

Budapest II. kerületében egy férfi és egy nő március 31-én kirabolt egy lakást, majd buszra szállva távoztak a helyszínről. A rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövetők azonosításában.

Az eset során a páros az ablakon keresztül hatolt be a lakásba, ahonnan kabátokat, cipőket és pénzt tulajdonítottak el. A bűncselekmény után a tolvajok buszra szálltak, és videófelvétel is készült róluk, amint a lopott tárgyakkal távoznak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség leírást adott ki a keresett személyekről: a férfi körülbelül 185 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid, fekete hajú, aki a cselekmény idején barna sapkát, barna kabátot, fekete inget és nadrágot, valamint barna cipőt viselt, és fekete, fehér mintás hátizsákot hordott.

A nő körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú, középhosszú, sötét hajú, aki copfban viselte haját az eset napján. Rajta fehér baseball sapka, fekete kabát, fekete nadrág és fehér sportcipő volt, és fekete hátizsákot hordott.

A hatóságok arra kérik az állampolgárokat, hogy amennyiben felismerik a felvételen látható személyeket, vagy információval rendelkeznek azok személyazonosságáról, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban, akkor hívják a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámot vagy a 112-es segélyhívót, akár névtelenség megőrzése mellett.