Tisza Párt: Még nincs döntés a fővárosi jelöltekkel kapcsolatban

Magyar Péter és a Tisza Párt még nem döntöttek arról, hogy indítanak-e jelölteket a fővárosi önkormányzati választásokon. A pártvezető a Facebookon reagált az Index csütörtöki cikkére, amely konkrét neveket említett.

Magyar Péter a közösségi oldalon azt írta, hogy a Tisza Párt még fontolgatja a fővárosi és megyei listákon való indulást. Kiemelte, hogy a helyi szintű képviselet erősítése hozzájárulhat a hatalmi elit pártjainak országos leváltásához.

A pártvezető korábban már beszélt arról, hogy az Európai Parlament (EP) mellett megyei listákat is állítanak az önkormányzati választásokra. Magyar Péter reményét fejezte ki, hogy a vidéki aláírásgyűjtés a következő napokban megkezdődhet, és a párt jelen lesz a megyeszékhelyeken is, amint az országjárás során odaérnek. Felsorolta, hogy többek között Miskolcra, Balatonboglárra, Dunaújvárosba, Sárvárra, Kecskemétre és Győrbe is ellátogatnak, de a fővárosi polgármesterjelöltek indításáról akkor még nem esett szó.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, szintén reagált a Tisza Párt polgármesterjelöltjeivel kapcsolatos kérdésekre. Gulyás szerint a választásokig hátralévő másfél hónapban kiderül, hogy ki lesz a jelölt, de jelenleg nem lát problémát a kormányoldalon. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a baloldalon nagy a felbolydulás, de szerinte a történéseket nem szabad páholyból szemlélni. Hozzátette, hogy mindenki indulhat a választásokon, hiszen ez egy szabad ország jellemzője.