A Médiatanács vizsgálata a Debrecen-FTC meccs közvetítéséről

Komoly vizsgálatot folytatott le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy nézői bejelentés nyomán, hogy kiderítse, a tévéadó felelős-e azért, hogy a Debrecen-Ferencváros Magyar Kupa-nyolcaddöntő élő közvetítése során trágár szavak hallatszottak.

A vizsgálatot egy nézői bejelentés váltotta ki, mely szerint a kiskorú nézők számára káros lehetett a február 28-i mérkőzés közvetítése, ahol a szurkolók trágár szavakat használtak. A Médiatanácsnak kellett megvizsgálnia, hogy a tévéadó megsértette-e a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályokat.

A vizsgálat során a hatóság munkatársai minden körülményt mérlegeltek, hogy megállapítsák, a tévéadó hibázott-e azzal, hogy az élő adásban trágár szavakat engedett. A hatóság megállapította, hogy egy élőben közvetített sportesemény hanganyagát nem lehet szerkeszteni az adásba kerülés pillanatában, és a műsorszerkesztőknek sem volt lehetőségük arra, hogy a trágár szavak észlelése után gyorsan áthelyezzék a közvetítést egy későbbi idősávba.

Végül a Médiatanács arra a következtetésre jutott, hogy nem indít hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben, mivel a tévéadó nem hibázott a történtek során.