Gyíkemberek és Moszad-ügynökök a tárgyalóteremben

Az ufókban nem, de a zsidó összeesküvésben való hit került előtérbe Posta Imre és társainak tárgyalásán a Budapesti Környéki Törvényszéken. A vádlottakat az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület és többek között emberölés előkészületével vádolják.

A Budapest Környéki Törvényszék legnagyobb tárgyalótermében zajlott a tárgyalás, ahol Holdampf Gusztáv bíró korábban már egyesével hallgatta meg a vádlottakat. A vád szerint a csoport tagjai, köztük egy dusnoki házaspár, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására készültek, miután a hatóságok elvitték tőlük a gyermeküket. A házaspár korábban Orbán Viktorhoz és Novák Katalinhoz is fordult segítségért, de választ nem kaptak.

A gyermek elvételét követően a csoport tagjai úgy döntöttek, hogy bíróság elé állítják a politikai élet szereplőit, és idézéseket küldtek nekik. A vádlottak szerint nem gyilkosságot terveztek, hanem az "elítéltek" sorsát isteni gondviselésre bízták.

A tárgyaláson bemutatott orvosi papírok szerint a házaspár gyermeke egészségesen született, és a későbbi vizsgálatok is alátámasztották a normális fejlődést. A gyermekvédelmi szolgálat kezelte a csecsemő anyakönyveztetését, amely kapcsán a szülők sérelmezték, hogy a gyermekorvosi nyilatkozatban szereplő pecsét nem az ő orvosuké volt.

A tárgyalás során Posta Imre egy 2015-ös írásában felszólította a Honvéd Vezérkari főnököt, hogy küldjön neki fegyvereket a zsidó szabadkőműves puccs résztvevői elleni harchoz. Az írásban még a lakcímét is megadta. Posta a Facebookot CIA által alapítottnak nevezte, és azt állította, hogy a 2006-os budapesti eseményeknél a jelöletlen felszerelésben lévő rendőrök valójában moszados ügynökök voltak.

A vádlottak között szerepelt egy "javasasszony", egy "ezermester" és egy csoportvezető is. A tagok közül néhányat külön színnel jelöltek meg, például C. Lászlót, aki később kérte, hogy vegyék le a levelezési listáról, mert nem tetszettek neki Posta pszichológiai eszközei.

Az ügyészség szerint Posta Imre az interneten és más módon terjesztette nézeteit, és létrehozta a PI-kört. A csoport tagjai között volt egy bírói hatalommal felruházott személy és egy anyagi feltételek koordinálásáért felelős tag is. A vádirat szerint a csoport tagjai halálos ítéleteket hirdettek ki több közéleti személy ellen, köztük Orbán Viktor ellen is.

Az ügyészség a dusnoki házaspárnak 1 év 6 hónap börtönbüntetést javasolt, 3 év próbaidőre felfüggesztve, és 1 évre eltiltást a 18 év alattiak gondozásától és nevelésétől. Posta Imre esetében 8 év fegyházbüntetést ajánlottak. A vádlottak nem ismerték be bűnösségüket, így a törvényszék tárgyalásra utalta az ügyet.