A Fidesz és a gyermekvédelmi törvénycsomag

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a Hírtv-ben beszélt a gyermekvédelmi törvénycsomagról, amely szerint a pedofil jellegű szexuális bűncselekményekért elítéltek soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt, és az ilyen bűncselekmények nem évülhetnek el. A párt ezzel próbálja helyreállítani a kegyelmi ügyekben megrendült hitelességét. Kocsis megemlítette, hogy az új szabályok értelmében K. Endre például további két év börtönbüntetést kapott volna, mivel nem jelentette, hogy a munkahelyén veszélyben vannak a gyerekek.

A Fidesz frakcióvezetője arra a kérdésre, hogy a gyermekvédelem fontos téma lesz-e a kampányban, lemondóan válaszolt. Kocsis szerint a nyugat-európai elit által gerjesztett háborús pszichózis és a háborúval kapcsolatos témák miatt Európa-szerte a háború fogja uralni a kampányokat. Hozzátette, hogy a Fidesz a béke mellett áll, ellentétben a nyugati világ és a hazai baloldal háborús készülődést támogató álláspontjával.

A Fidesz által végzett felmérés szerint a választók elégedettségét mérték Orbán Viktor kegyelmi ügyben tanúsított teljesítményével, valamint azt, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a gyermek elleni bűncselekmények elkövetői ne kaphassanak kegyelmet.