A nap legfontosabb hírei – 2024.04.18.

Az oroszok szabotázsra készültek egy amerikai támaszpont ellen Németországban, míg a brit és az amerikai kormányok újabb szankciókat vezettek be Irán ellen. A magyar politikai életben Lázár János dicsérte Magyar Péter munkásságát, aki viszont Menczer Tamást bohócnak nevezte, amire a Fidesz politikusa kérte, hogy ne használjon ilyen jelzőket. Kocsis Máté szerint PszichoPeti alaptalan vádakat fogalmazott meg vele szemben, és felmerül a kérdés, hogy létezik-e baloldali gondolat az Európai Parlamentben.

Egy orosz ügynök tervei között szerepelt egy amerikai katonai támaszpont elleni szabotázs Németországban. A brit és az amerikai kormányok pedig szankciókat hirdettek meg Irán ellen, amelyek részletei egyelőre nem ismertek.

A magyar politikai színtéren Lázár János, a Fidesz politikusa elismerően nyilatkozott Magyar Péter munkájáról. Ugyanakkor Magyar Péter, aki egy másik politikai alak, Menczer Tamást bohócnak titulálta, arra kérte, hogy a Fidesz politikusok ne használjanak ilyen jelzőket vele kapcsolatban.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint PszichoPeti, egy ismert közéleti személyiség, alaptalan állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban. A politikai diskurzus egy másik szegmensében pedig felvetődik a kérdés, hogy van-e helye a baloldali gondolatoknak az Európai Parlamentben.