Menczer Tamás kemény ütést mért Magyar Péterre és új pozíciót kapott

Menczer Tamás, a külügyi államtitkár, nem hagyta szó nélkül Magyar Péter korábbi kijelentését, amelyben bohócnak nevezte, és egy videóban válaszolt a kritikára. Menczer Tamás a Facebookon tett közzé egy videót, amelyben válaszol Magyar Péternek, aki korábban bohócnak nevezte őt. A videóban Menczer a következő jelzőkkel illeti Magyart: háborúpárti, baloldali, nadrágszíjas, valamint női napszemüvegben nyilatkozót.

A videóban Menczer Tamás két megjegyzést is tesz Magyar Péter viselkedésére vonatkozóan. Az egyik, hogy állítása szerint Magyar Péter keze reszketett a tegnapi tüntetésen, amit egy beillesztett videórészlettel is alátámaszt, ahol Magyar egy papírt tart a kezében, amely a szél hatására remeg. Menczer ezt a jelenséget úgy értelmezi, hogy Magyar keze remegett, bár a videó alapos megtekintésekor látható, hogy a papír mozgása a szél miatt következett be.

A külügyi államtitkár szerint ennél is fontosabb, hogy Magyar Péter nem beszélt bizonyos témákról, amelyekről szerinte beszélnie kellett volna. Menczer kiemeli, hogy Magyar nem említette az azonnali tűzszünetet Ukrajnában, valamint azt sem, hogy nem küldene magyar katonákat és fegyvereket a háborúba, amiből Menczer arra következtet, hogy Magyar valójában megtenné ezeket.

Menczer videóját a Facebookon keresztül lehet megtekinteni. Emellett Menczer Tamás karrierje újabb fordulatot vett, ugyanis Szijjártó Péter külügyminiszter magyar-német társadalmi kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. Menczer korábban a külügyminisztérium államtitkára volt, és nemrég a Fidesz kommunikációs igazgatójává nevezték ki. Új pozíciójában a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztésére irányuló álláspont és tevékenység kialakításában vesz részt, támogatja a magyar–német ifjúsági szervezetek és a kormány közötti együttműködési programok előkészítését, tartalmának kidolgozását és végrehajtását, valamint elősegíti a kétoldalú kapcsolatfelvételt és programok, fórumok előkészítését és megrendezését. Ebben a pozícióban főnöke Szijjártó Péter lesz. A miniszteri biztosi munkáért helyettes államtitkári fizetést kap, ami akár havi bruttó két millió forint is lehet.

A politikai élet más szereplői is megszólaltak a közelmúltban. Lázár János, aki korábban együtt dolgozott Magyar Péterrel, a 444-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem becsüli túl-, de alá sem Magyar Pétert. Munkájára nem tud rosszat mondani, ami arra utal, hogy Lázár nem osztja Menczer Tamás éles kritikáját Magyarral szemben. Lázár továbbá kritikát fogalmazott meg Varga Judit és Novák Katalin kapcsán is, mondván, hogy Varga összevissza beszélt egy hangfelvételen, és hogy Novák "nem való közénk", utalva ezzel egy kiskorú gyerek sérelmére elkövetett bűncselekmény ügyében adott kegyelemre. Lázár szerint aki egy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekményben kegyelmet ad az elkövetőnek, az „nem való fölénk és nem való közénk”. Lázár János építési és közlekedési miniszterként továbbra is szeretné tudni, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, és ezt fölháborítónak és megbocsáthatatlannak tartja. Szerinte sokszor megkérték Novákot, hogy adjon magyarázatot, de nem kaptak választ. Lázár a Varga Judit hangfelvételét vízipisztolynak nevezte, és nem tudja elképzelni, hogy az ügyészségi iratokba valaki kívülről belenyúlt volna. Magyar Péter politikai próbálkozásainak kimenetelét kíváncsian várja, és úgy véli, hogy Magyar sokkal veszélyesebb az ellenzéki pártokra, mint a Fideszre, mert azok szavazói elégedetlenek velük és le akarják váltani őket.