Komoly sportdiplomáciai siker: rangos szenior tenisztornát rendezhet Budapest

A Tennis Europe döntése értelmében 2025-ben Budapest ad otthont a Szenior Európa Bajnokságnak, amelyet a Magyar Tenisz Szövetség és a Szabadidős és Szenior Tenisz Szövetség közösen szervez. A verseny helyszínei a Nemzeti Edzésközpont, a Vasas SC és a Szépvölgyi Teniszcentrum lesznek.

A szenior teniszversenyek népszerűsége évről évre növekszik, a résztvevők száma a 30+-os korosztálytól egészen a 90+-os kategóriáig terjed. Tavaly közel 300 versenyző érkezett az Európa-bajnokságra 37 európai országból, és a következő bajnokság házigazdája Budapest lesz. A versenyen a férfi és női egyéni, valamint a páros és vegyes páros kategóriákban indulók 1000 ranglistapontot szerezhetnek az aranyérem mellett, ami jelentős elismerést jelent a szenior teniszezők körében.

Thomas Hammerl, a Tennis Europe vezérigazgatója izgatottságát fejezte ki a magyarországi rendezés kapcsán, kiemelve, hogy a magyar szenior teniszközösség különösen aktív, és a tavalyi horvátországi viadalon is a magyarok voltak a legnagyobb létszámmal. Hammerl szerint a közép-európai helyszín ideális a kontinensről és azon túlról érkezők számára, és várják az együttműködést a Magyar Tenisz Szövetséggel egy emlékezetes esemény megteremtése érdekében.

Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára szerint az Európa-bajnokság megrendezése nagy öröm és lehetőség Magyarország számára, hiszen a szenior tenisz kiemelkedően népszerű az országban. Sütő hozzátette, hogy az idei MT1000-es Körmöczy Zsuzsa emlékversenyen közel 600 versenyző vett részt, ami szintén a szenior tenisz népszerűségét mutatja. Az Európa-bajnokság megrendezése erősíti a Tennis Europe szerepét az európai teniszéletben, és Magyarország további két évig lesz a rendezvény szervezője a 2025-ös sikeres esemény után. Sütő Csilla a rendezés jogának elnyerését különleges sportdiplomáciai sikernek nevezte.