Gmail Android alkalmazás frissítése: mesterséges intelligencia segíti az e-mailek összefoglalását

Az Androidon futó Gmail alkalmazás hamarosan egy olyan intelligens frissítést kaphat, amely lehetővé teszi a hosszú e-mailek mesterséges intelligencia általi rövid, lényegre törő összefoglalását egyetlen gombnyomással.

A Gemini által működtetett funkció már elérhető a Gmail webes verziójában, de jelenleg csak a Gemini for Workspace csomag felhasználói számára érhető el. Az Android alkalmazásba való bevezetése meglepetést okozhat, mivel eddig korlátozott hozzáférésű volt a funkció.

Jelenleg a webes felületen a funkció csak azokra az e-mail szálakra alkalmazható, amelyek több mint két választ tartalmaznak, és elsősorban vállalati felhasználók számára készült. A mobilalkalmazásban megjelenő új gomb azonban úgy tűnik, mindenki számára elérhető lesz.

Várhatóan a mobilalkalmazásban megvalósuló funkció hasonló lesz a webes verzióban már meglévőhöz, ahol a Gemini for Workspace szolgáltatáshoz hozzáféréssel rendelkező felhasználók az Ask Gemini gomb segítségével kérhetik az e-mail szálak összefoglalását.

: Androidcentral