Medvetámadás során erdőőr lőtte meg kollégáját Szlovákiában

Vasárnap drámai események zajlottak a szlovák Poľana hegységben, ahol egy medve és két kicsinye lepte meg a helyi Állami Természetvédelmi Hivatal két munkatársát. Az ijedt erdőőrök közül az egyik fegyverbe kapott, de a lövés saját társát érte, aki súlyosan megsérült.

A Paraméter beszámolója szerint a baleset a Kyslinky tanösvény környékén történt, amikor az erdőőrök váratlanul szembesültek a medvével és annak két kicsinyével. Az egyik erdőőr megpróbálta megvédeni magukat, és célba vette az állatot, ám a lövedék nem a medvét, hanem a kollégáját találta el a lábán. A sérültet mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai kórházba.

Petra Kováčiková rendőrszóvivő tájékoztatása alapján az idősebb erdőőr éppen a fiatalabb kollégáját tanította be, amikor a baleset történt. A lövést leadó erdőőr ellen testi sértés miatt büntetőeljárás indult.

A medvék jelenléte egyre nagyobb problémát jelent a Tátra régiójában. Az elmúlt hetekben több támadás is történt: március közepén egy 31 éves nőt ért medvetámadás, majd nem sokkal később Liptószentmiklóson öt embert sebesített meg egy másik példány. Az említett állatot napokig kergették, végül agyonlőtték, de ezután is történt két újabb támadás a környéken.