A Magyar Szövetség kapocs akar lenni a magyar és a szlovák kormány között

Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke szerint a párt sikeresen képviselteti a szlovákiai magyarság hangját az Európai Parlamentben, és a szlovák államfőválasztáson is fontos szerepet töltöttek be.

A ma7 szlovákiai magyar nyelvű hírportálnak adott interjúban Forró Krisztián értékelte a szlovák elnökválasztás kampányában elfoglalt pozíciójukat és a párt jövőbeli terveit. Az elnök kiemelte, hogy a Magyar Szövetség támogatása Peter Pellegrini államfőjelöltnek jó döntés volt, és örömét fejezte ki amiatt, hogy sikerült felhívni a figyelmet a felvidéki magyar közösségre.

Forró Krisztián szerint a szlovákiai magyaroknak meg kell mutatniuk, hogy ők is részt vesznek a politikai életben, és ezt a mostani választási eredmények is alátámasztják. A Magyar Szövetség célja, hogy kapocs legyen a magyar és a szlovák kormány között, ami szerinte sikerült is, hiszen jelenleg a kormánytagokkal, az új államfővel és a miniszterelnökkel is ápolnak kapcsolatokat.

A párt elnöksége nem volt egységes Peter Pellegrini támogatásában, de a témát elnökségi ülés keretében meg fogják vitatni. Az európai parlamenti választások kapcsán Forró Krisztián bizakodó, hiszen az előző választásokon elért szavazatszámok alapján úgy véli, hogy június 8-án visszaszerzik az európai képviseletüket.

A szlovák államfőválasztás második fordulójában Peter Pellegrini győzelmét a felvidéki magyarok támogatása is segítette, ahol a szavazatok több mint 53 százalékát szerezte meg. Pellegrini június 15-én lép hivatalába.