Bombát találtak egy férfi lakásán Németországban

Németországban, Halléban a rendőrség egy akció során robbanószerkezetet talált egy férfi lakásában, aki korábban idegengyűlölő szlogeneket kiabált. Az eset következtében mintegy 50 lakosnak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

A halléi rendőrség egy férfi lakásán talált robbanószerkezet miatt lépett akcióba. Az illetőt eredetileg azért riasztották, mert idegengyűlölő szavakat kiabált lakása ablakából, és szemtanúk szerint több embert is megfenyegetett egy fegyverrel, ami később egy játékpisztolyként azonosították. A helyszínt a rendőrök biztosították, és az eset során körülbelül 50 környékbeli lakosnak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, míg a hatóságok hatástalanították a bombát.

A 36 éves férfi ittas állapotban volt, amikor a rendőrök megérkeztek. Az ámokfutót egy hallei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, és az ügyben az Állami Bűnügyi Hivatal (LKA) folytatja a nyomozást. Jelenleg azt vizsgálják, hogy milyen károkat okozhatott volna a bomba, ha az esetlegesen detonál.

: (MDR/Telex)