Netanjahu: Egyetlen lépésre vagyunk a győzelemtől

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint egyetlen lépésre vannak a győzelemtől a Hamász elleni háborúban, és a terrorszervezet áll a megállapodás útjában.

A miniszterelnök a vasárnapi kormányülés kezdetén számolt be arról, hogy a háború kezdete óta eltelt fél év, és az elért eredményeket nagyszerűnek nevezte. Netanjahu kiemelte, hogy 133 izraeli túsz még mindig a Gázai övezetben van fogva, és hangsúlyozta, hogy nem Izrael, hanem a Hamász nehezíti a megállapodást.

Netanjahu szerint a Hamász szélsőséges követelései arra irányulnak, hogy a háború befejezése után is fennmaradhassanak, így fenyegetve Izrael állampolgárait és katonáit. A miniszterelnök elmondása szerint a Hamász reményei szerint Izraelt a külső és belső nyomások arra kényszeríthetik, hogy engedjen a szélsőséges követeléseknek, de Izrael nem fog megadni magát.

Netanjahu hozzátette, hogy a Hamász behódolása esetén a terrorszervezet képes lenne újra és újra megismételni az október 7-i bűnöket, amelyeket ígérete szerint elkövetne. Izrael kész az egyezségre, de nem hajlandó megadni magát.

Végezetül Netanjahu kifejtette, hogy Izraelben az emberek abszolút többsége egységesen támogatja a harc folytatását a győzelem eléréséig.