Orosz veszteségek a háborúban: friss statisztikák az Egyesült Királyság védelmi minisztériumától

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma által közzétett legújabb jelentés szerint az orosz veszteségek napi száma csökkent márciusban, ami összefüggésben állhat a kevesebb támadással.

A brit hírszerzési jelentés három fontos megállapítást tett közzé az orosz veszteségekkel kapcsolatban. Először is, a márciusi átlagos napi veszteségráta 74 fővel csökkent, így napi 913-ra mérséklődött. Ezenkívül a veszteségek csökkenése összefüggésben lehet azzal, hogy az elmúlt hónapban kevesebb támadást indítottak. A csökkenés oka lehet, hogy Avgyijivka elfoglalása után a csapatokat pihentetik és újra feltöltik, valamint a választások idején a Kreml nem kívánt gyászhíreket közölni.

A jelentés rámutat arra is, hogy az invázió 2022-es kezdete óta az oroszok napi átlagos embervesztesége 658 fő volt. Azonban a statisztika évről évre romló tendenciát mutat: 2022-ben ez az érték átlagosan 400 fő/nap volt, 2023-ban 693, az idei év első negyedében pedig 913-ra emelkedett. A növekvő veszteségek oka valószínűleg az, hogy Moszkva továbbra is tömeges rohamokkal próbálja biztosítani az erőfölényét.