Fehérvár kiütéses győzelmet aratott a Mezőkövesd felett, az MTK és a Kisvárda is pontot szerzett

A Fehérvár öt góllal győzte le a vendég Mezőkövesd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, ami egyre kilátástalanabbá teszi a vendégek helyzetét az élvonalban.

A mérkőzésen a Fehérvár dominált, és bár a Mezőkövesd gyors ellentámadásokkal próbálkozott, ezek nem hoztak eredményt. Az első komolyabb fehérvári lehetőségre több mint negyedóra elteltével került sor, amikor Schön nagy helyzetben fölé lőtt. A Mezőkövesd akciói ígéretesnek tűntek, de a vezetést mégis a hazai csapat szerezte meg Stefanelli révén. A szünetig a játék képe nem változott, így 1–0-s állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben is a Fehérvár birtokolta többet a labdát, és Christensen góljával gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. A Mezőkövesd nem tudott visszazárkózni, és bár Kovácsik és a kapufa megakadályozták Schön lövését, Christensen büntetőjénél már nem volt kegyelem.

A mérkőzés utolsó szakaszában a Mezőkövesd teljesen szétesett, ami lehetővé tette a csereként beállt Karamoko és Berki számára, hogy tovább növeljék a Fehérvár előnyét.

A győzelemmel a Fehérvár megerősítette harmadik helyét, amely nemzetközi kupaszereplést jelenthet számukra, míg a Mezőkövesd helyzete egyre reménytelenebb, hiszen hat fordulóval a bajnokság vége előtt 14 pont a hátrányuk az Újpesttel szemben, amely jelenleg a bennmaradást jelentő tizedik helyen áll.

A 27. forduló további mérkőzései között az MTK Budapest a Debrecen otthonában aratott győzelmet, ezzel a szezonban harmadszor is legyőzte őket. A hét közben a Magyar Kupától búcsúzó MTK a Debrecen elleni találkozón már a bő negyedóra után vezetést szerzett, és bár a hazaiak többször is veszélyeztették a fővárosiak kapuját, az MTK végül egygólos előnnyel zárta a mérkőzést.

A Diósgyőr és a Magyar Kupában elődöntős Kisvárda mérkőzése döntetlennel ért véget. A hazaiak a félidő hajrájában szereztek vezetést, de a Kisvárda a második félidőben tizenegyesből egyenlített, így a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult. A Kisvárda ezzel a pontszerzéssel megszakította sorozatban három vereségét, de továbbra is jelentős, 13 pontos hátrányban van az élvonalban maradást érő 10. helyezett Újpesttel szemben. A Diósgyőri VTK hazai veretlenségi szériája ezzel a döntetlennel már négy találkozó óta tart.

OTP Bank Liga, 27. forduló eredményei:

  • Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 5–0
  • Diósgyőri VTK–Kisvárda 1–1
  • Debreceni VSC–MTK Budapest 1–2