Pótbehívót kapott a magyar átlövő az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir pótbehívót küldött Albek Annának, a Mosonmagyaróvár játékosának, aki az orrtörése után még nem áll száz százalékos állapotban.

Albek Anna eredetileg nem került be a női kézilabda-válogatott április 11. és 14. közötti olimpiai selejtezőjére készülő 18 fős keretébe. A játékos klubjának honlapja szerint azonban a szövetségi kapitány mégis pótbehívót küldött neki. Albek április 8-án részt vesz kivizsgálásokon, és ezután döntenek majd arról, hogy pályára léphet-e a válogatottal.

A debreceni olimpiai selejtező során a magyar csapat három ellenféllel mérkőzik meg: április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal és 14-én Japánnal. A selejtezőből az első két helyezett szerezheti meg a jogot a párizsi olimpiára való kijutásra.

A magyar válogatott keretében a következő játékosok szerepelnek:

  • Kapusok: Böde-Bíró Blanka és Janurik Kinga (mindkettő FTC-Rail Cargo Hungaria), valamint Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
  • Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német) és Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO).
  • Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria) és Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román).
  • Irányítók: Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs) és Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
  • Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER) és Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
  • Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kácsor Gréta (DVSC SCHAEFFLER) és Kuczora Csenge (Praktiker-Vác).
  • Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria) és Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO).

A magyar válogatott hatgólos győzelemmel hangolt az olimpiai selejtezőtornára, miután 36–30-ra nyert Győrben az osztrák csapat ellen a női kézilabda Eurokupa szombati zárómérkőzésén. A keretből ezúttal Böde-Bíró Blanka és Debreczeni-Klivinyi Kinga maradt ki, utóbbi bordaköziizom-húzódás miatt nem léphetett pályára, de a csapat így is magabiztosan nyert. A találkozó előtt a nemzeti csapatban mérföldkövet elért játékosok közül Bordás Rékát (50 meccs) és Márton Grétát (75) köszöntötte a magyar szövetség (MKSZ). Szemerey Zsófi 14 védéssel, Klujber Katrin kilenc, a csütörtökön is jól játszó Győri-Lukács Viktória nyolc találattal vette ki részét a sikerből.

Az Eurokupában azok a csapatok vettek részt, amelyek nem léptek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Az Eurokupa végeredménye: 1. Norvégia 12 pont, 2. MAGYARORSZÁG 8, 3. Svájc 4, 4. Ausztria 0.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az osztrákok elleni mérkőzés után kritikus volt, és kiemelte, hogy a jövő hétvégén ez a teljesítmény nem lesz elegendő. A csapat túlságosan sok hibát vétett, és amikor már nyolc góllal vezettek, higgadtabban kellett volna játszaniuk, hogy megtartsák vagy növeljék a különbséget.