Ebben az esztendőben is megrendezték a Szalézi-napot Kazincbarcikán. A múlt héten számos program várta az érdeklődőket a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára - írja a kolorline.hu.

Ábrahám Béla nevelési igazgatóhelyettes prédikációjában az édesanyákat méltatta.

 „Ha azt keressük, hogy számunkra, a görög és a római katolikusok számára mi Mária szerepe, akkor ez az anyai szerep. Amit úgy nevezünk, hogy közbenjáró. Aki segít, aki támogat. Nem azért, mert Istentől félni kell, hanem azért, mert jó azt tudni, hogy van egy édesanyánk az égben — mondta Ábrahám Béla, a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgatóhelyettese.”

A portál felidézi, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gáláját az intézmény évről évre megrendezi, itt az intézmény tehetséges tanulói egyéni és csoportos produkcióikat mutatkoznak be a diákokból, pedagógusokból és a szalézi rend helyi képviselőiből álló közönségnek.

Az idei rendezvényen hangzottak el versek, dalok, volt néptánc, moderntánc, hangszeres előadás, sportbemutató, vagyis olyan műsorszámok, amelyek nemcsak azt reprezentálták, mennyire tehetségesek a szalézis gimnazisták, hanem össze is kovácsolták a közösséget, feledtetve legalább egy délelőttre, hogy vannak tanárok, diákok, osztályok vagy évfolyamok az intézményben.

Fotó: kolorline.hu