Segítésükben kiemelkedő, aktív szerepet vállal a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület is. A szervezet már évtizedek óta kiemelkedő segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyermekek számára, akik akár anyagi, akár valamilyen testi szegénységben szenvednek.

2022-ben bővítették ki tevékenységi körüket, amely az ukrajnai menekült gyermekeket célozza. Ahogyan a szabolcsihir.hu tájékoztatásából kiderül, napjainkban is még mindig nagyon nagy igény van az ukrjanai menekült szülőktől arra, hogy gyermekeiket segítsenek az egyesület munkatársai. 

A civil szervezet folyamatosan keresi az újabb lehetőségeket arra, hogy minél több kisgyermeknek biztosíthassák a megfelelő kompetenciák tanulását, elsajátítását.

Idén, áprilisban ért véget a több szervezet által koordinált Program az Ukrajnából érkező gyermekek fejlesztéséért, élményprogramok a mentális egészségükért program, melynek keretében Máriapócson és Nyíregyházán egy négy gyermekes családnak tudtak segíteni, akiknek gyermekei kognitív, logopédiai, mozgásfejlesztő foglalkozásokon vettek részt.

Volt, amikor máriapócsi átmeneti szállásukon, de volt, amikor a nyíregyházi Csodavár Nyíregyháza játszóházban zajlottak a programok.

Kép: Illusztráció/pixabay.com