Büszke lennék, ha én követtem volna el. Bárki csinálta, zseniális volt. Kár, hogy nem én voltam

– mondta Czeglédy a tárgyaláson, a portál cikke szerint.

Az ügy előzménye, hogy a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal szexvideó látott napvilágot Borkai Zsolt, akkori győri polgármesterről. A hölgyek társaságában egy adriai yachton mulató nős politikus kapcsán a videóban korrupcióra utaló jelek is feltűntek.

Az ügyben vádlottként szereplő Czeglédy a vádirat szerint abban az évben felkérte egy ismerősét, hogy hozzon létre saját Facebook-profiljával egy likeolható oldalt. Az ügyészség szerint Czeglédy utasítására ő, vagy egy ismeretlen másik személy 2019 szeptember 22-én egy Pornhub-fiókot és három webhelyet is létrehozott abból a célból, hogy azokon nyilvánosságra hozzák azokat az adriai-tengeri hajóúton készített kompromittáló felvételeket, amelyeket az orgia egyik részvevője, egy nő rögzített 2018 májusában.

2022-ben a politikust már elmarasztalta a bíróság, különleges személyes adattal való visszaélés többszörös bűntette miatt. Mivel azonban az ügy látszólag egyértelmű volta miatt az ítélet tárgyalás nélkül született, ezt a határozatot később hatályon kívül helyezték.

Az új tárgyaláson most elhangzott, hogy Czeglédy a vád szerint azért hozathatott létre Facebook-oldalt is, mert oda szexuális tartalmak nem kerülhetnek fel, mégis nagyobb elérést biztosítanak. Az ügyészség szerint ezt támasztja alá, hogy a politikus ekkoriban közel harmincezer forintnak megfelelő összeget fizetett ki a Facebooknak azért, hogy bizonyos tartalmakat promózzon, a mai Sopron vármegye területére koncentrálva. Eddig egyébként ez az egyetlen konkrét bizonyíték Czeglédy ellen.

A vádlott nem ismerte be bűnösségét, és politikai nyomást sejtetett az eljárás mögött. Czeglédy szerint a vád megalapozottságára jellemző, hogy miközben a Borkai-blogon összesen 30 posztbejegyzés és címváltoztatás történt, az ügyészség összesen négy IP-címet tudott beszerezni annak ellenére, hogy még Panamából is megpróbáltak adatokat kikérni. Azonban szerinte egyetlen IP-címer sem tudtak egyik vádlottal se összekötni, sőt, a lefoglalt elektronikai eszközökön sem találták nyomát a szexvideóknak.

Fotó: Propeller.hu