A 95.születésnapja alkalmából Kiss Lajosnét személyesen köszöntötte fel dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere.

Gombos Magdolna Szombathelyen született 1928. március 19-én. Édesapja ács volt, édesanyja háztartásbeli, nagy feladatot jelentett számára a 8 gyermek nevelése. 4 lány és 3 fiú testvére volt. Testvérei közül már csak húga, Katalin (89 éves) él. 8 osztályt végzett a kámoni általános iskolában, majd a takarógyárban (LATEX) mint szövőnő dolgozott, a nyújtott fonodában fonalakat készítettek. 55 éves korában a LATEX-ból ment nyugdíjba 1983-ban.

1995. május 4-én kötött házasságot Kiss Lajossal. Férje a vasúton esztergályosként dolgozott, 2006-ban hunyt el. Kezdetben Kámonban laktak, majd Szombathelyen a Liszt Ferenc utcában, ahonnan később az Újvilág utcába, családi házba költöztek. Férje halála után a házat eladták, így már 11 éve lakik a Szent Flórián utcai lakásban.

Két gyermeke született, Mária 1947-ben, fia Lajos 1948-ban, aki sajnos már 11 éve nem él. Marika lánya részéről nincs unokája, fiának két gyermeke született, András és Gábor. Andrásnak 2 gyermeke van, ők Söptén laknak. Gábornak 1 fia született, Márió, aki már dolgozik. Az unokák és a dédunokák nagy örömet jelentenek Magdi néninek. Marika lánya és Gábor unokája Szombathelyen lakik, időnként látogatják.

Kézimunkát most is szívesen készít: horgol, gobelinezik – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: szombathely.hu