2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: 0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Hódmezővásárhelyen foszladozik az Emlékpont takarófóliája

frisshirek.hu, 2023. február 04. - 18:15
Hódmezővásárhelyen foszladozik az Emlékpont takarófóliája

Nem elég, hogy újjá kell építeni az hódmezővásárhelyi Emlékpont egy külső részét – az épület tartószerkezetén lévő 30 kilós fémlemezek ugyanis korábban potyogni kezdtek –, most a vihar kárt tett a munkálatokban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hódmezővásárhelyen 2006-ban adták át az Emlékpontot, ám tavaly egy vita alakult ki a város – mint üzemeltető – és az állam – mint fenntartó – között, ugyanis az épület tartószerkezetén lévő igen nehéz, 30 kilogrammos fémlemezek bizonyos részei potyogni kezdtek, ez természetesen életveszélyes.

Korábban Szabó János, akkori alpolgármester azt nyilatkozta, hogy jelenleg az állam a tulajdonos, de a város működteti, azonban szeretnék a működtetést is az államnak adni. Tavasszal nagyon feszült volt a viszony a két fél (az állam és az önkormányzat) között emiatt.

A munkálatok elkezdődtek, a fémlemezeket eltávolították, azonban a mai óriási vihar a lemezek hiányát eltakaró ponyvákat szakította át.

A város azt reméli, hogy ennek kijavítását is sikerül a tulajdonosnál elérni. 

Fotó: HMVHLY CAR LIFE Facebook-csoport