Csoportos létszámleépítésre készül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

– számolt be róla a Telex.

A lap szerint ez abból a kör e-mailből derült ki, amelyet Deli Gergely rektor küldött ki hétfőn. Ebben az is szerepel, hogy a csoportos leépítés szándékát már a fővárosi kormányhivatal felé is jelezték.

A rektor „a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi események okozta gazdasági helyzetben megnövekedett költségek által előidézett nehézségekkel” indokolta a leépítést.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a spórolás érdekében már eddig is drasztikus lépésekre kényszerültek az intézménynél.

Deli Gergely a levélben azt írta, hogy hosszú előkészítő munka kellett ahhoz, hogy minél kevesebb embert kelljen elküldeniük.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megerősítette a Telexnek, hogy csoportos leépítésre készülnek. A lap megkeresésére azt írták,

ez összesen 37 embert érint, „oktatókat és funkcionális területen dolgozókat egyaránt”. Az érintettek várhatóan 2023. január 12-éig kézhez kapják az őket érintő döntésről született tájékoztatókat.

A folyamatot várhatóan február 23-ig lezárják.

Az intézmény azt ígérte, hogy addig és azt követően is

minden támogatást és segítséget megadnak az érintett dolgozóknak. A távozók a jogszabályban garantált juttatásaikat meg fogják kapni.

Illusztrációs fotó: ludovika-campus.uni-nke.hu