Jövő januárban időközi választás lesz Jászberényben, amihez hátra már 50 nap sincs. A jelenlegi polgármester, Budai Lóránt vezette Közösen Jászberényért csapat kijelentette, hogy a karácsonyi ünnepre tekintettel advent idején nem fogja plakátokkal "szennyezni" a város közterületét. Konkrétan ugyan a Fidesz-KDNP nem jelentette ki a csatlakozását ehhez a kezdeményezéshez, de azt ígérték, ők is figyelembe veszik az adventi időszak kereteit.

A plakátoláson kívül azonban számos más mód van a kampányra.

Minden bizonnyal az is már az időközi kampánynak köszönhető - ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk -, hogy egy postán megkönyörült a Magyar Posta Zrt. a megyénkben, a portelkin, amely Jászberényhez tartozik közigazgatásilag. A két nagy tábor azonban a politikai programuk ismertetésével is kampányüzemmódba kapcsolt.

Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Bódis Bélával az oldalán (aki jelenleg is fideszes önkormányzati képviselő, de most is megmérkőzik a székéért) egy sajtótájékoztató keretén belül mutatta be egyik legfontosabb célkitűzését:

körforgalmat alakítana ki a Szabadság téren.

Jászberény belvárosának fontos lámpás csomópontja az, ahol áll az ikonikus Bundás-kút is. Besenyi Orsolya bejelentkezésében azt ígérte, hogy úgy szeretnék a körforgalmat kialakítani, hogy a most felújított kutat és a most elkészült Szatmári Hotelt semmi kár ne érje.

Mindeközben Budai Lóránt és csapata sem tétlenkedik. A polgármester Bozsik Ferenccel a körzet képviselő-jelöltjével (aki jelenleg is tagja a testületnek) Portelekre látogatott.

Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt években kialakult pozitív együttműködésnek köszönhetően, a cég az önkormányzattal karöltve hamarosan egy új buszvárót fog telepíteni a település központjában, ezzel is segítve Portelek időskorú vagy mozgásában korlátozott lakosságát

- jelentette be a polgármester a Facebook-oldalán egy évek óta jelenlévő lakossági igény teljesítését. Nincs okunk kételkedni, hogy a portelkiek számára örömteli fejleményre akkor is sor került volna, ha nincs az időközi kampány.

A kiemelt montázshoz felhasznált képek forrása: Besenyi Orsolya és Budai Lóránt Facebook-oldala