2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Kylian Mbappé duplázott, Franciaország továbbjutott

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 19:40
Kylian Mbappé duplázott, Franciaország továbbjutott
Bebiztosította továbbjutását a címvédő Franciaország, miután meggyőző teljesítménnyel, Kylian Mbappé duplájával 2-1-re legyőzte Dániát a D csoportban a katari világbajnokságon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a D csoport első fordulójában a címvédő Franciaország bár hamar hátrányba került, végül simán, 4-1-re legyőzte Ausztráliát. A másik mérkőzésen Dánia 0-0-ra végzett Tunéziával – ez volt a torna első gól nélküli döntetlenje.

A francia-dán volt a vébé első olyan találkozója, ahol két európai válogatott csapott össze egymással. Az első játékrészben a regnáló világbajnok ugyan mezőnyfölényben játszott – 12-2 volt a kapura lövések száma –, de ez gólokban akkor még nem mutatkozott meg.

A második féldőt még határozottabban, dinamikusabban kezdő

Franciaország a 61. percben szerezte meg a vezetést Kylian Mbappé találatával, aki közelről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát.

Úgy tűnt, Dániának csak a kapott gól hiányzott ahhoz, hogy elkezdjen úgy futballozni, ahogy valójában tud: Christian Ericksen szöglete után

Andreas Christensen a 68. percben védhetetlenül fejelt a léc alá.

A későbbiekben mindkét csapatnak volt esélye a győztes gól megszerzésére. Ez végül a francia válogatottnak sikerült:

Mbappé a 86. percben két méterről, combbal tessékelte a kapuba a labdát. A PSG támadója ezzel a meccsen a második, az idei tornán pedig a harmadik gólját szerezte.

Franciaország tehát 2-1-re legyőzte Dániát, ami azt jelenti, hogy

a világbajnoki címvédő bebiztosította a továbbjutását.

Mint megírtuk, a csoport szombat kora délutáni mérkőzésén Ausztrália 1-0-ra nyert Tunézia ellen.

A záró fordulóban – november 30-án, szerdán, 16 órai kezdettel – a már továbbjutott Franciaország Tunéziával csap össze, a dánok pedig az ausztrálokkal mérkőznek meg.

A D csoport állása

  1. Franciaország 2  2 0 0   6-2   6
  2. Ausztrália       2  1 0 1   2-4   3
  3. Dánia             2  0 1 1  1-2    1
  4. Tunézia          2  0 1 1   0-1   1

Fotó: A francia Kylian Mbappé ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Franciaország-Dánia mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 26-án. MTI/EPA/Nusad Szekkajil