Ahogy arról a Frisshírek.hu-n beszámoltunk, november 14-én reggel veszélyes bevetésen teljesítettek szolgálatot a budapesti és Pest megyei rendőrök. Az M5-ös bevezetőjén - mint később kiderült - üldözött embercsempészek nyitottak tüzet rendőrökre a forgalmas úton, később bevetették magukat a XXIII. kerületi Nagykőrösi út környékén az erdőkbe.

A Terrorelhárítási Központnak is be kellett csatlakoznia az üldözéshez ahhoz, hogy elfogják a menekülőket, amely akció végén csodával határos módon senki sem sérült meg.

A rendőrség most honlapján két videót tett közzé a bevetésről. Az egyik az üldözés során a rendőrautó kamerájának felvétele, amelyen jól látszik, ahogy az egyik embercsempész ki-kihajol a furgon ablakán, és lövéseket ad le, miközben közvetlenül mellettük haladt a hétfő reggeli forgalom be a fővárosba. A videón az is hallatszik, hogy a járőrök milyen hidegvérrel rögzítették a lövéseket, és követték a rájuk sorozatosan lövéseket leadó furgont.

Lassul a forgalom, figyeljetek nagyon!

- hallatszódott a felvételen a diszpécser hangja, miközben a rendőrök beszámoltak minden egyes eldördült lövésről.

Egy másik videót is közzétett a rendőrség a honlapján, amelyen három, a bevetésben résztvevő rendőr számolt be az élményeiről. Az egyikük elmesélte, fokozatosan szembesült azzal, hogy itt akár civilek, társai és saját élete is veszélybe kerülhet, amellyel kapcsolatban eszébe jutott:

szeretném még látni az anyukám!

A kiemelt kép forrása: police.hu