A gépkocsi sofőrje a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyta, sőt gyorsítani kezdett és a városból Tés felé kihajtott. A járőrök rádión keresztül segítséget kértek a teherautó biztonságos megállítása érdekében.

A police.hu tudósítása szerint a berhidai körzeti megbízottak követni kezdték az érintett járművet, amelyet a szápári útelágazásnál egy másik járőr is megpróbált megállítani. A sofőr itt sem lassított, hanem a 82-es főút felé vette az irányt. Zircen további egységek csatlakoztak - megkülönböztető jelzés használatával - a teherautó követéséhez, aminek vezetője folyamatosan balesetveszélyes szituációkat teremtett. A veszprémi rendőrök összehangoltan, több járőrautó alkalmazásával végül Veszprémvarsány külterületén, egy szántóföldön állították meg a teherautót.

A helyszínen sikerült elfogni a német állampolgárságú, 26 éves járművezetőt és további 13 külföldi férfit, akik az autó csomagterében utaztak. Az utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök a 26 éves férfit a Győri Rendőrkapitányság munkatársainak átadták – embercsempészés bűntett gyanúja miatt -, tekintettel arra, hogy a fiatalember elfogása Győr-Moson-Sopron megye területén valósult meg. Az illegális bevándorlók ideiglenes határzárhoz történő szállítására szintén a szomszédos megye rendőrei intézkedtek - írja a rendőrségi közlemény.

Fotó: police.hu