"Nemzeti ünnepünkön azzal szeretnénk tisztelegni HŐSEINK előtt, hogy itt és most kiállunk, és azt mondjuk, hogy eddig és ne tovább! A oktatás elsorvad a rabiga alatt, a diákok fejét sokszor hasztalan információkkal tömik, túlterhelt tanáraink a létbizonytalanság határára sodródtak. Mutassuk meg, hogy Zalaegerszeg a szolidaritás városa! Elég volt az uszításból, elég volt a megfélemlítésből! Az ünnep mindannyiunké, az haza mindannyiunké! Gyere és csatlakozz Te is! Tisztelet a Hősöknek!
Ez egy civil rendezvény, így minden kedves résztvevőt szeretnénk megkérni, hogy pártlogókat és zászlókat - kivétel nemzeti lobogó - ne hozzanak magukkal
- kérik a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A miniszterelnök október 23-án, személyesen érkezik Zalaegerszegre, ezért a szervezők azt remélik, meghallja a békés, civil demonstráció felhívását, üzenetét. Habár a két helyszín nem érintkezik, mivel a Mindszentyneum épülete a Batthyány Lajos u. 4-6 szám alatt van, azaz több mint öt perc sétára az Európa és a Dísz tértől, azonban az esemény pont szemben lesz a Városházával. Légvonalban viszont van rá esély, hogy a hangjuk elhallatszódik egészen az átadás pontjáig, ahol Fidesz szimpatizánsokra számítanak.

Orbán Viktor jelenléte miatt várhatón lezárások, megfigyelések és erős biztonsági intézkedések lesznek a városban, fokozottan emelt rendőri és TEK jelenléttel. A miniszterelnök vélhetően a Városházára sem látogat el, ha csak nem, a hátsó bejáraton keresztül.

"Nem tudom, hogy a miniszterelnök úr honnan tudta, hogy 23-án Egerszegen lesz az országban, a második legnagyobb demonstráció, de örülök neki, hogy ő is részt akar venni a rendezvényünkön!" - olvasható Torday Renátó szervező Facebook-oldalán, aki ugyanitt megosztotta történetét is:

Kedves Renato! Azért szégyellheti magát volt fideszes létére, hogy így meg tudták vezetni... Egyébként azt hallottam, hogy megvette önt az idegenszívű bolgár nő. Küldi a Soros a lóvét. Ezt a pedagógus-balhét is ezeknek a mocskoknak szervezi. Gratulálok! Nagyon sok ember előtt elkapálta ezzel magát!"
Ezt a levelet ma kaptam egy kedves Fideszes ismerősömtől! Szeretném rövidre zárni a dolgot, biztosan sokan nem tudják rólam.

"2006-ban léptem be a Fideszbe, vészterhes idők voltak, szerintem nem kell részletezni... Hajtottam, gyűjtöttem az aláírást a kampányokban, kopogtattam a cédulákért. 2009-ben Pécsen is kampányoltam Páva Zsolt mellett (ahova a Fidesz busszal szállította a diákokat!!!). Én a Fidesszel ellentétben jobboldali vagyok, én nem változtam az elmúlt 16 évben, viszont a párt, meghasonult önmagával. Én ezt nem támogatom-támogathatom, mert "vétkesek közt cinkos, aki néma". "Pedagógus-balhé" nem létezik, csak romokban heverő oktatás van, ellehetetlenített tanárok vannak! Bár a rendszer kiszolgálóinak és haszonélvezőinek, ez nem evidens, de létezik olyan, hogy valaki nem pénzért, pozícióért áll egy ügy mellé, hanem azért mert hisz valamiben. Én olyan országban hiszek, ahol sajtószabadság és demokrácia van. A pedagógusok és bármely szakma tagjai nincsenek megfélemlítve, nyugodtan vállalhatják, politikai nézeteiket. Nekem személy szerint nincs pártpreferenciám, mert a jelenlegi palettán nincs egy párt sem, aki szimpatikus lenne, talán csak a Kutyapárt, mert ők görbetükröt tartanak a társadalom elé. Amit én szeretnék, hogy szeretet legyen az országban...."

A törvény gyűlésnek minősíti a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetelt. A gyűlés akkor nyilvános, ha ahhoz bárki szabadon csatlakozhat. Főszabály szerint a gyűlésnek kell, hogy legyen egy szervezője. A szervező az, aki közzéteszi a felhívást vagy meghirdeti a gyűlést. Ezen kívül ő vezeti a megmozdulást. Ha több szervező is van, akkor ki kell jelölniük, hogy ki lesz a gyűlés vezetője. A vezetőre hárul többek közt, hogy a tüntetés során megőrizzék a békés jelleget. Ha kell, például dönthet a gyűlés berekesztéséről vagy kizárhatja azt, aki a gyűlést súlyosan megzavarja. A kizárt személynek haladéktalanul el kell hagynia a helyszínt. Szükség esetén a kizárt személy eltávolításában a gyűlés vezetője a rendőrség közreműködését is kérheti. A vezető felel a rend fenntartásáért is - írja az Adósziget.hu.

 Frisshirek.hu újságírói is a helyszínen lesznek és folyamatosan tudósítanak majd a helyszínről.

Fotó: Frisshirek