Legalábbis akkor, ha ez a két pont Felső-Majláth és a Városház tér, a bringa ellenfelei pedig egy villamos, egy autó, és egy futó (nem sakkbábú. inkább maratoni fajta). A fenti helyzetet modellezte a szokásos, évente megrendezett eljutási verseny, amit idén is megtartottak az Európai Mobilitási Hét keretében.  

Reggel 07:09-kor indultak a résztvevők Felső-Majláthról.

A kérdés: ki mennyi idő alatt jut el a Városház térre?

Az eljutási versenyen bárki indulhatott, sőt a nemrégiben állományba helyezett elektromos autóbuszokkal díjmentesen utazhattak, akik részt vettek a programon. A cirka 10 kilométeres távot rekordidővel teljesítette

a kerékpáros versenyző (a KRESZ szabályainak betartása mellett), aki 13 perc alatt ért célba, bizonyítva, hogy két keréken lehet legjobban venni a városi terep közlekedési akadályait.

A személygépkocsi robogott be a második helyen: 19 perc volt a menetideje. Ennek oka az eseményt a célnál kommentáló közlekedési szakemberek szerint az volt, hogy szerdán és csütörtökön szokásosan kisebb a reggeli forgalom, mint a többi hétköznap során. Így lett megosztott helyen harmadik a busz és a villamos: mindkét jármű 21 perc alatt teljesített. Aki kocogva indulna munkába, az számoljon rá egy kicsit: futva idén 42 perc alatt abszolválták a távot.

KÉPFORRÁS: Shutterstock