A vád szerint a pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, viszonyuk azonban megromlott, a férfi ugyanis ittas állapotban rendszeresen bántalmazta – tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Mint írták, első alkalommal 2019 novemberében egy vita után úgy megverte a sértettet, hogy a nő léprepedést szenvedett, lépét műtéti úton el is kellett távolítani.

Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal is ütötte, ököllel verte, alkalmanként meg is rugdosta a nőt.

2020 júniusában a sértett az édesanyjánál keresett menedéket. A vádlott ide is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a gyanúsított autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel többször is megütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Ezután hazaindultak, eközben a nő egy alkalommal kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, a férfi utolérte, ököllel megütötte és megrúgta, majd otthagyva őt elautózott.

A léprepedés tényére tekintettel a Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze a 660.497 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Arra az esetre, ha a vádlott az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 7 év fegyházbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Illusztrációs fotó: pixabay