Kerkez Milos piros lapja és a lehetséges eltiltás

Piros lapot kapott Kerkez Milos a Wolverhampton Wanderers elleni angol bajnoki futballmérkőzésen, és akár három mérkőzésre is eltilthatják a Bournemouth magyar válogatott védőjét.

A szerda esti mérkőzés 79. percében Kerkez Milos Matt Doherty lábára csúszott rá, amit Stuart Attwell játékvezető súlyos szabálytalanságnak ítélt, és azonnali piros lappal jutalmazta a magyar védőt. A videóbíró (VAR) helybenhagyta a pályán meghozott döntést. Ez volt Kerkez első piros lapja a Premier League-ben. A Bournemouth Antoine Semenyo góljával 1-0-ra győzött a mérkőzésen, így 45 ponttal a bajnokság 10. helyén áll, míg a Wolverhampton 43 ponttal a 12. helyet foglalja el. A Bournemouth számára a szezonból hátralévő négy fordulóban még két pont megszerzése klubrekordot jelentene a Premier League-ben.

A Bournemouth edzője, Andoni Iraola szerint a kiállítás túlzás volt, és úgy véli, hogy Kerkez szabálytalansága inkább sárga lapot érdemelt volna. A klub fellebbezni fog a büntetés ellen, mivel Iraola szerint Kerkez becsúszás közben behajlította a térdét, hogy elkerülje a sérülés okozását. A BBC szerint Iraola kijelentette: „Fellebbezni fogunk, mert nem érzem helyesnek a büntetést.” A menedzser a lefújás után azt is hozzátette, hogy a csapat 60-65 percig uralkodott a játékon, de az emberhátrány miatt kénytelenek voltak kompaktan védekezni, és szerencséjük volt, hogy a 100. percben a Wolverhampton egy les miatt érvénytelenített gólt szerzett.

Kerkez Milos maga is meglepődött a piros lap miatt, és a közösségi oldalán úgy nyilatkozott, hogy a becsúszása nem érdemelt piros lapot, és úgy érzi, a futball „kezd nagyon elpuhulni”. Büszkeségét fejezte ki csapattársai iránt a három pont megszerzése kapcsán. Ha az FA nem törli el a piros lapot, akkor a magyar futballistát akár három mérkőzésre is eltilthatja. Szerda este egy másik magyar futballista, Szoboszlai Dominik is pályára lépett a PL-ben, csapata, a Liverpool elveszítette a városi derbit az Everton ellen, így gyakorlatilag kiszállt a bajnoki aranyért folytatott versenyfutásból, amely így az Arsenal és a címvédő Manchester City között dőlhet el.

Egyre messzebb a Liverpool csapatától az olyannyira áhított második Premier League-bajnoki cím, a szerda esti városi derbin az Evertontól elszenvedett 2–0-s vereség az éllovas Arsenallal szemben hárompontos hátrányba sodorta a „vörösöket”, és a jelenlegi harmadik, a Manchester City még csak csütörtökön játszik a Brighton otthonában. Szoboszlai Dominik teljesítménye sem lógott ki felfelé, az angol média osztályzatai szerint a magyar válogatott kapitánya is padlót fogott. Egy hazai szakember szerint súlyos hiba lehetett Jürgen Klopp részéről idény közben bejelenteni, hogy a szezon végén távozik a menedzseri posztról, mivel ez a játékosokat inkább a saját egyéni jövőjükkel foglalkoztatja, nem a csapatéval.