Az ETO BL négyes döntőben

Bár a Győri Audi ETO KC komoly hátrányban is volt, végül 26-24-re kapott ki a norvég Vipers Kristiansandtól, de összesítésben öt góllal jobb volt, így bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A győriek idegenben végig kézben tartották a mérkőzést, a Vipers csak egyszer, 1-0-nál vezetett. Azonban az ETO visszavágón nehezen indult, a harmadik percben már 4-0-ra vezetett a norvég csapat. Kari Brattset Dale szerezte meg az első győri gólt, de a csapat továbbra is hátrányban volt, mígnem 4-8 után felzárkózott egy gólra, ekkor időt kért Hlavaty Tamás vezetőedző. A félidő végén a Vipers 17-15-ös előnyt szerzett.

A második félidőben a Győri ETO csak egy gólt dobott az első 15 percben, Katrine Lunde remekelt a kapuban. A Vipers kettőre csökkentette az összesített hátrányát, de Rü a 46. percben megszerezte a második győri találatot. A kétperces hátrány alatt az ETO 1-1-re hozta le a hátrányt, a vendégek hetesből szereztek gólt. Az utolsó tíz percben az ETO már a visszavágó megnyeréséért küzdött, de ez nem sikerült, összesítésben mégis öt góllal jobbak voltak. Ana Gros hat, Veronica Kristiansen öt góllal járult hozzá a továbbjutáshoz.

Érdekesség, hogy a két csapat 2017 óta minden befejezett BL-sorozatot megnyert: a magyar csapat 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben, míg a norvég együttes a koronavírus-járvány miatt törölt kiírást követően 2021-ben, 2022-ben és tavaly diadalmaskodott.

A Viperssel szemben az ETO így hároméves nyeretlenségi szériát tudott megszakítani, és óriási lépést tett a budapesti négyesdöntő felé. Hétgólos idegenbeli győzelem tudatában léphetett tehát pályára a frissen kinevezett Per Johansson együttese.

A budapesti négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik az MVM Dome-ban.