A Tisza Párt fővárosi tervei

Magyar Péter és a Tisza Párt nem csak az Európai Parlamentben, hanem a Fővárosi Közgyűlésben is képviselői helyeket szeretne szerezni, több kerületben saját polgármesterjelöltet indítva.

Az Index értesülései szerint a Tisza Párt a XI., a XV. és a XXII. kerületben tervez önálló polgármesterjelöltet állítani, azonban önkormányzati képviselőjelöltjeik nem lesznek. A három kerületben a Demokratikus Koalíció és a Fidesz jelöltjeivel szemben kívánnak versenybe szállni, ami összhangban áll a párt középutas politikai megközelítésével. Újbudán, Rákospalotán és Budafok-Tétényben is a meglévő polgármesterekkel és a Fidesz jelöltjeivel kell majd megküzdeniük.

A XV. kerületben már eldőlt, hogy a Tisza Párt színeiben Steimetz Alex indulhat, aki korábban a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagja is volt. A fővárosi lista vezetésére pedig Nagy Ervin színművészt kérték fel, akit korábban főpolgármester-jelöltként is fontolóra vettek, de végül a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként számítanak rá.

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba három pontban üzent Magyar Péternek, hangsúlyozva, hogy Gyurcsány Ferenc már a NER ellen küzdött, amikor Magyar még a rendszer előnyeit élvezte. A DK cáfolja, hogy Gyurcsány szemkilövető lenne, és emlékeztetnek arra, hogy nem azért vannak az ellenzéki oldalon, mert már nem kellenek Mészáros Lőrinc bankjába.

Bár Magyar Péter egyelőre leginkább vidéken kampányol, múlt héten Békés megyében kezdte meg az országjárását, amelyet Pécsett, majd Szekszárdon folytatott. Hétvégente azonban úgy tűnik, visszatér a fővárosba: kampányeseményt csinált a szombati kerékpáros felvonulásból, április 26-ra pedig újabb tüntetést hirdetett, ezúttal a Belügyminisztériumhoz.

Magyar Péter a Tisza Párt fővárosi indulásával kapcsolatos híreket nem tudta megerősíteni, mivel ezzel kapcsolatban még nem hoztak döntést. Facebookon azt írta, hogy mind a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást mérlegelik, hiszen a helyi szintű képviselet segíthetne a hatalmi elit pártjainak országos szintű leváltásában.