Egy helyett tizenegy fiatal lakhatását biztosítják az influenszertüntetésen összegyűlt adományokból

A februári influenszertüntetésen összegyűlt adományoknak köszönhetően az Utcáról Lakásba Egyesület nem csak egy, hanem tizenegy korábban állami gondozott fiatal lakhatását tudja finanszírozni.

A magyar influenszerek által népszerűsített gyermekvédelmi demonstráció célja eredetileg egy fiatal lakhatásának megoldása volt, de a várt siker többszörösét érték el. A tüntetés során az internet népszerű személyiségei a követőiket is mozgósították, ami hatalmas demonstrációhoz vezetett.

Az "Odakint most szörnyek járnak" című tüntetésen a résztvevők adományokkal is kifejezhették szolidaritásukat. Az adománygyűjtés eredményeként az Utcáról Lakásba Egyesület bejelentette, hogy az eredeti 25 millió forintos célkitűzést jóval túlszárnyalva, 23 ezer adakozó segítségével több mint 219 millió forint gyűlt össze.

Ez a rendkívüli összeg lehetővé teszi, hogy az egyesület az év végéig tizenegy fiatalnak nyújtson segítséget a lakhatásban, de emellett szociális munkát és egyéni támogatást is biztosítanak számukra. Két félállásban dolgozó szociális munkás segíti a fiatalokat a társadalombiztosítás rendezésében, egészségügyi kezelésekben, továbbtanulásban és jogosítványszerzésben.