A gála két részből tevődik össze: a délelőtt elsősorban a családoké és a gyerekeké, akik mesebeli hősökkel is találkozhatnak majd, délután és este pedig következnek a küzdelmek, 5 országból 20 versenyző részvételével.
Ezen a napon, itthon, szülővárosában küzdhet majd a világbajnoki címért a zalaegerszegi Molnár Benjamin.
Ferge László őrnagy, a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője elmondta: harcjárművek, szimulátorok, fegyverek, egyéb eszközök is láthatók lesznek majd a sportcsarnokban, illetve bemutatkoznak zalai középiskolások is, akik már elindultak a katonává válás útján. Örömét fejezte ki, hogy a katonaság megmutathatja magát egy ilyen programon, elvégre ez a szakma a küzdősportokhoz amúgy is ezer szállal kötődik.
A szervezők a bevételt a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztálya mellett működő Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel. Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos megköszönte a támogatást, kiemelve: a mindennapos küzdelem, amit a beteg gyerekek, a családok és az egészségügyi dolgozók folytatnak, nagyon hasonlít a sportolók küzdelmére.
A sajtótájékoztatón részt vett Ernesto Hoost, a K1 szabályrendszerének négyszeres, amerikai világbajnoka, aki magyar sportolók felkészülését segítendő szemináriumokat tart az országban.

Fotó és forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala