Évek óta helyeznek ki napvitorlákat Győrbe, a játszóterekre, amik komfortosabbá teszik a kicsik időtöltését és védik az egészségüket. Tavaly 95 napvitorlát tettek ki, ebből 9-nek lába kelt. Pótolták a hiányt, és most felszerelésükbe Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is segített, aki már ezermester inkább, mint polgármester. Egyik nap fát ültet, másnap napvitorlát szerel.

Mondhatjuk, hogy régen megvoltunk ezek nélkül is, most minek? De a napvitorla segít védelmet nyújtani a gyermekeknek a nap káros hatásaival szemben. A napfényben való hosszabb tartózkodás veszélyes lehet a bőrükre, szemükre, és növelheti a leégés vagy a napfény okozta károsodás kockázatát. A napvitorla árnyékot nyújt, csökkentve ezzel a gyermekeknek kitett UV-sugárzást, és segítve őket abban, hogy hosszabb ideig biztonságosan játszhassanak a játszótéren.

Továbbá segít csökkenteni a játszótér hőmérsékletét, különösen a forró nyári napokon. Árnyékban tartja a játszóteret, megakadályozza a felszínek felmelegedését, így csökkentve a forróságot és a potenciális égési sérülések kockázatát a gyermekek számára.

Az árnyékban játszva a kicsik kellemesebb körülmények között élvezhetik az időt. Lehet, hogy otthonra sem árt beszerezni egyet!

Fotó: Győr Plusz Media Facebook-oldala