LeBron James és fia történelmet írtak az NBA-ben

LeBron James és fia, Bronny James, történelmet írtak az NBA-ben azzal, hogy először léptek együtt pályára egy mérkőzésen a Los Angeles Lakers színeiben.

A Los Angeles Lakers előszezon-mérkőzésén LeBron James és fia, Bronny James, együtt játszottak, ami az NBA történetében először fordult elő, hogy apa és fia egy csapatban szerepeltek. A mérkőzést a Lakers 118-114-re vesztette el a Phoenix Suns ellen.

LeBron James, aki 39 évesen a 22. szezonját kezdi, 19 ponttal, öt lepattanóval és négy gólpasszal zárta a mérkőzést. Bronny James, aki október 6-án ünnepelte 20. születésnapját, a második negyedben lépett pályára, de nem szerzett pontot. Bronny James korábban szívproblémákkal küzdött, de orvosi engedélyt kapott az NBA-ben való szereplésre.

Az esemény különlegességét növeli, hogy bár az NBA-ben ez az első ilyen eset, más amerikai profi ligákban, mint az MLB és az NHL, már volt példa apa-fiú páros szereplésére. Az MLB-ben Ken Griffey és fia, ifjabb Ken Griffey szerepelt együtt a Seattle Marinersben, míg az NHL-ben Gordie Howe játszott fiaival, Martyval és Markkal a Hartford Whalersben.

A mérkőzésen JJ Reddick vezetőedző játszott kulcsszerepet azzal, hogy a második negyedben pályára küldte Bronny Jamest, ezzel lehetővé téve a történelmi pillanatot.