Elhunyt a súlyos balesetet szenvedő svájci kerékpáros

Belehalt sérüléseibe Muriel Furrer, a 18 éves svájci női kerékpáros, aki csütörtökön súlyos fejsérülést szenvedett a zürichi országúti kerékpáros világbajnokság junior női mezőnyversenyében.

Muriel Furrer csütörtökön, egyelőre ismeretlen okok miatt esett nagyot a verseny során. A baleset után mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol sürgősségi műtéten esett át.

A verseny ideje alatt Zürichben erős zivatarok voltak, az utak vizesek és csúszósak voltak, és a baleset egy erdős területen történt.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) és a 2024-es UCI országúti és parakerékpáros világbajnokság szervezőbizottsága közös közleményében megerősítette, hogy Muriel Furrer súlyos fejsérülést szenvedett, és nagyon kritikus állapotban volt.

A legfrissebb információk szerint Muriel Furrer szervezete feladta a harcot, és belehalt sérüléseibe. A halálhírét pénteken délután közölte a nemzetközi sportági szövetség és a szervezőbizottság.

A sportoló egyelőre tisztázatlan körülmények között esett nagyot, a bukás részleteinek a feltárására vizsgálat indult. A junior nők és férfiak versenyét is szakadó esőben, csúszós utakon rendezték.

Furrer az idei svájci bajnokságon az időfutamon és a mezőnyversenyen is ezüstérmes volt. Júniusban Európa-bajnoki csapatbronzérmet szerzett hegyikerékpárban.

A szervezők közlése szerint a vb-t – az elhunyt családjával egyetértésben – folytatják.