Erős Antónia a híradók és a magánélet kihívásairól beszélt

Erős Antónia, az RTL hírolvasó újságírója, Geszti Péter vendégeként osztotta meg tapasztalatait a híradók szerkesztéséről és a magánélet védelméről az Adom a napom című műsorban.

Erős Antónia elmondta, hogy a híradó szerkesztése önmagában is egy feldolgozási folyamat, és hogy a drámai hírek, különösen a gyerekeket érintő tragédiák, még a tapasztalt újságírót is meg tudják érinteni. A híradós újságíró szerint a szerkesztőségi megbeszélések segítenek a feldolgozásban, de vannak történetek, amelyeket nehezen lehet elfelejteni, és amelyek időről időre eszébe jutnak, ugyanazt érezve a gyomrában. Erős azt is hozzátette, hogy néha hazaviszi a rossz érzéseket, és tudatosan igyekszik kezelni, mennyi ideig foglalkozik velük.

A magánélet védelméről szólva Erős Antónia elárulta, hogy óvja családját és barátait a nyilvánosságtól. A gyerekei és a férje nem szerepelnek a médiában, és csak a családi kutya hajlandó vele szerepelni. Erős szerint a gyerekei nem szeretnének "az Erős Antónia gyerekei" lenni, hanem saját érdemeik alapján szeretnének elismertséget szerezni. A műsorvezető, Geszti Péter érdeklődésére Erős elmondta, hogy a gyerekei gyakorlatilag belenőttek abba a helyzetbe, hogy az anyjukat mindenki ismeri, és nem foglalkoznak ezzel a hétköznapokban.

Erős Antónia a műsorban arról is beszélt, hogy nem a kamerák előtt találkozik először a hírekkel, hanem már a stúdióba ülés előtt átrágják magukat egy-egy híren, így nem ott éri őket az első sokk. A televíziós elmondta, hogy a híradó szerkesztése során van egy kimondatlan feldolgozási folyamat, amely segít, hogy együtt túllépjék a nehéz történeteken.

Az Adom a napom műsor streamjét az nlc.hu-n lehet követni.