Hajtóvadászat Kentuckyban: többen megsérültek egy autópályás lövöldözésben

Hét ember sérült meg egy lövöldözésben az I-75-ös autópályán Kentucky államban, ahol a rendőrség hajtóvadászatot indított a gyanúsított, Joseph A. Couch ellen. A lövöldözés helyi idő szerint szombat délután történt London város közelében, és bár a lövéseknek nincs halálos áldozata, öt ember súlyosan megsérült.

A rendőrség szerint a lövéseket az autópálya melletti erdős részről vagy egy felüljáróról adhatták le, és az incidens során kilenc járművet találtak, melyekbe belelőttek. A helyi média tudósítása alapján az érintett szakaszt több órára lezárták mindkét irányban, mivel a fegyveres az autópályán mindkét irányban közlekedő járművekre adott le lövéseket.

A gyanúsított, a 32 éves Joseph A. Couch, a Kentucky állambeli Woodbine-ból származik, 178 cm magas és körülbelül 70 kg. A rendőrség szerint továbbra is fegyver van nála és veszélyes. A londoni polgármester, Randall Weddle elmondta, hogy a helyszínen jelenleg zord terep van, és sok a fasor, ami nehezíti a gyanúsított felkutatását.

Christina DiNoto, aki a lövöldözés idején az I-75-ös autópályán utazott, a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy először nem is gondolta, hogy lövéseket hallott, és csak másfél órával később, a hírekből értette meg, hogy valóban lövések dördültek, amikor az érintett szakaszon haladtak át.

A hatóságok óva intik a közelben élőket, hogy maradjanak otthon és ne közelítsék meg a gyanusítottat. A Kentucky Állami Rendőrség szóvivője, Scottie Pennington is felszólította a környéken élőket, hogy maradjanak otthon, és a lakosságot arra figyelmeztette, hogy ne közelítsék meg az elkövetőt.

A lövöldözés napokkal azután történt, hogy két diák és két tanár meghalt, kilencen pedig megsebesültek egy Georgia állambeli középiskolában. Egy 14 éves diákot és az apját, akit azzal gyanúsítanak, hogy hozzáférést adott fiának a lövöldözésben használt fegyverhez, megvádolták a lövöldözéssel kapcsolatban, amely nem sokkal a tanévnyitó után történt.

A Kentuckyban történt támadás közelében egy autópályaszakaszt órákra lezártak, de később újra megnyitották, bár a gyanúsított még mindig szabadlábon volt. Körülbelül három órával a lövöldözés után a Laurel megyei seriffhivatal megnevezte a „gyanúsítottat”, aki „fegyveres és veszélyes”, és figyelmeztette a lakosságot, hogy ne közelítsék meg a 32 éves férfit. Több állami hivatal egységei is segítsenek az állami rendőrségnek és a helyi bűnüldöző szerveknek – tette közzé a szövetségi ügynökség az X-en, „kritikus incidensnek” nevezve az esetet. A Daily Mail szerint Couch múlt hónapban 1000 dolláros – több mint 350 ezer forintos – óvadék ellenében kerülhetett szabadlábra, miután terrorista fenyegetés vádjával letartóztatták. A közösségi médián közzétett adatai szerint az amerikai hadsereg veteránja.