Vonatkésések a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon

Jelentős késések tapasztalhatók a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, miután fák dőltek a sínekre a Rákos és Pécel közötti szakaszon, ami 40-80 perces utazási idő növekedést eredményez. Pótlóbuszok szállítják az utasokat, és a forgalom várhatóan csak 16:45-től indulhat újra egy vágányon, de jelentős késések és menetrendi változások várhatóak estig.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a fák a sínekre dőltek, ami miatt a vonatok nem közlekednek Rákos és Pécel között, ezáltal 40-80 perccel hosszabb utazási időre kell számítani. A katasztrófavédelem kérésére az áramszedő vezetéket lekapcsolták, hogy el tudják távolítani a fát és meg tudják javítani a sérült felsővezetéket.

A pótlóbuszok a sérült szakaszon szállítják az utasokat, és a várakozások szerint a vonatközlekedés 16:45 körül egy vágányon újraindulhat, de a késések és a menetrendi változások az esti órákig fennmaradhatnak. A katasztrófavédelem később eltávolította a fát, és a forgalom mindkét vágányon újraindult, azonban a rendszeres közlekedés csak az éjszakai órákra állhat helyre, addig jelentős késések és kimaradó járatok várhatóak.

A MÁV-nál az utóbbi időben gyakran fordultak elő jelentős késések. Az utasoknak türelmüket és megértésüket kérik a helyreállítási munkálatok idejére. A fennakadás végéig érvényes közlekedési rendről a Mávinform a honlapján ad tájékoztatást.