Tesco sós chipset vont ki a forgalomból szennyeződés miatt

A Tesco áruházlánc bejelentette, hogy ásványolajokkal való szennyezettség miatt kivonta a forgalomból a 150 grammos Tesco tengeri sós burgonyachipset. A terméket a vásárlók visszavihetik bármelyik magyarországi üzletükbe, ahol a vásárlást igazoló számla vagy nyugta nélkül is visszatérítik az árát.

A kivonásra került termékek a 2025.02.19-es minőségmegőrzési idővel rendelkeznek, és a lengyel Intersnack Poland Sp. z o.o. gyártotta őket. A chipset 533343 tételazonosítóval látták el. A Tesco arra kéri a vásárlókat, hogy aki vásárolt a fenti tételazonosítóval és minőségmegőrzési idővel rendelkező termékből, ne fogyassza el, hanem vigye vissza azt bármelyik magyarországi áruházukba.

Az áruházlánc elnézést kér a kellemetlenségekért, és hangsúlyozza, hogy a vásárlók kényelme és biztonsága érdekében döntöttek a termék kivonása mellett. A Tesco továbbá tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a termék árát blokk nélkül is visszaadják. Az Index figyelmét felkeltő közleményben a vállalat kifejezi sajnálatát a történtek miatt.