Trump és Harris: Választási Feszültség Észak-Karolinában

Donald Trump Észak-Karolinában tartott gyűlést, ahol keményen bírálta politikai ellenfeleit, Kamala Harris-t "őrültnek", Joe Biden-t "hülyének", Tim Walz-t pedig "bohócnak" nevezve. A gyűlésen Trump arra helyezte a hangsúlyt, hogy a gazdaságpolitika talán nem is a legfontosabb téma, inkább a demokraták sértegetésére koncentrált. Azt is kijelentette, hogy ha Harris nyer, az hasonló gazdasági válságot fog okozni, mint amilyen 1929-ben volt. Kamala Harris a tervek szerint pénteken érkezik az államba, hogy bemutassa saját gazdasági tervét. A felmérések szerint a demokrata jelölt több fontos államban vezet Trump előtt.

J.D. Vance és Tim Walz egy nyilvános vitára készülnek október elsején, amelyet a CBS News szervez. Mindketten elfogadták a vitára szóló meghívást. Vance csalódottságát fejezte ki, hogy nem ő, hanem Donald Trump fog vitázni Kamala Harrisszel, aki már három vitára is meghívta a demokrata jelöltet.

Az amerikai elnökválasztási kampányok során az APT42 nevű, az iráni Forradalmi Gárda kapcsolatba hozható hackercsoport továbbra is megpróbálja feltörni Joe Biden, Kamala Harris és Donald Trump környezetének email-fiókjait. A Google tájékoztatása szerint az iráni hackerek sikertelenül próbáltak bejelentkezni a politikusok és kampányukhoz köthető személyek fiókjaiba májusban és júniusban. Az irániak korábban is megpróbáltak beavatkozni az amerikai elnökválasztásba, de a Google blokkolta ezeket a támadásokat már 2020-ban is.

A választási kampány hajrájában Donald Trump csapata bejelentette, hogy visszahozza a 2016-os kampányfőnökét, Corey Lewandowskit, ami a kampányfőnökök, Chris LaCivita és Susie Wiles szerint segíteni fog a demokrata jelölt, Kamala Harris legyőzésében. Lewandowski 2015 nyarától volt kampányfőnök, de egy évvel később kirúgták, és szexuális zaklatási ügye miatt később teljesen leválasztották a Trump-univerzumról. Érkezése véget vet az elnökjelölt körüli felső vezetés stabil korszakának, és az erősítés nem sokkal azután érkezik, hogy Joe Biden lemondott az elnökjelöltségéről, Kamala Harris pedig a helyére lépett. Trump kampánya ritmust tévesztett, ami donorok elégedetlenségét is maga után vonta.