Paks polgármestere a kormányrendelet után

Szabó Péter, Paks fideszes polgármestere kifejezte, hogy sajnálja, de egyetért azzal a kormányzati döntéssel, amely az atomerőmű adóbevételeitől megfosztotta a várost.

Paks városának polgármestere, Szabó Péter nem rejtette véka alá a véleményét a kormány által hozott, váratlan kormányrendelet kapcsán. A rendelet értelmében Paks városa elveszítette az atomerőmű adóbevételeit, amely a költségvetésük jelentős részét tette ki. Szabó Péter elmondta, hogy bár sajnálja a történteket, mégsem csalódott a kormányban, mivel úgy véli, hogy a város továbbra is meghatározó szerepet fog játszani Magyarország jövőjében.

A polgármester hangsúlyozta, hogy bár helyi politikát folytat, Paks jelentősége az ország számára vitathatatlan. Meggyőződése, hogy a kormány a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a Paks II-es beruházáshoz kapcsolódó városi fejlesztések megvalósuljanak.

A Telex videójában tett nyilatkozatában Szabó Péter határozottan állította, hogy egyetért a kormány döntésével, annak ellenére, hogy az érintettekkel való egyeztetés nélkül született meg. A polgármester szavai alapján úgy tűnik, bizakodó a város jövőjét illetően, és bízik a kormányzati támogatásban a további fejlesztésekhez.

A kormány döntése azután született meg, hogy Szabó Pétert Heringes Anita legyőzte a júniusi választáson. A helyi lakosok azonban nem fogadták kitörő örömmel a kormányzati intézkedést, és kedden tüntetést is tartottak a városban a döntés ellen. Interjúnkat Heringes Anitával ide kattintva tudja elolvasni.