Copa América elődöntő: Tömegverekedés a lefújás után

Charlotte-ban, a Copa América elődőntőjében Kolumbia és Uruguay csapatai közötti mérkőzés után tömegverekedés tört ki az uruguayi játékosok és a kolumbiai szurkolók között. Az incidensre azután került sor, hogy Uruguay 1–0-ra kikapott, és a csapat játékosai állítólag a nézőtéren helyet foglaló családtagjaikat védték.

A mérkőzés már az elejétől fogva feszült hangulatban zajlott, a játékvezető több sárga lapot is kiosztott. A 39. percben Jefferson Lerma fejes góllal szerzett vezetést Kolumbiának, majd a bíró az első félidő hosszabbításában kiállította Daniel Munozt, aki szintén a Crystal Palace játékosa.

A második félidőt emberhátrányban játszotta le Kolumbia, de megőrizte az előnyét a mérkőzés végéig. A lefújást követően azonban a pályán és a nézőtéren is összetűzések kezdődtek. Az uruguayi Darwin Núñez és Ronald Araújo vezetésével több játékos is felment a lelátóra, ahol összecsaptak a kolumbiai szurkolókkal.

Darwin Núñez, a Liverpool játékosa, egy ütést kapott a fejére, ami a felvételek alapján úgy tűnik, saját maga provokálta ki. A biztonsági személyzet nem tudta azonnal megfékezni a helyzetet, hosszú percekig tartott, míg szétválasztották a felek. Núñez kettős fedezékben araszolt a kolumbiai szurkolók felé, akiket egy ideig egymaga készített meghátrálásra, de egy váratlan ütést kapott, ami teljesen váratlanul érte.

Az uruguayi csapatkapitány, José María Giménez szerint a kolumbiai szurkolók közül néhányan túl sok whiskyt fogyasztottak, és ők kezdték a verekedést, az uruguayi játékosok csupán a szeretteiket védték. Giménez később azt nyilatkozta, hogy a családtagok veszélyben voltak, beleértve kisbabákat és újszülötteket is, és a rendőrség több mint 10 percbe telt, mire a helyszínre érkezett.

A Copa América döntőjében Kolumbia Argentínával mérkőzik meg, amely 23 év után jutott ismét a fináléba. A torna során eddig James Rodríguez nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aki a hatodik gólpasszát adta, ezzel megjavítva Lionel Messi rekordját.

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) nyilatkozatban ítélte el az eseményeket, hangsúlyozva, hogy "Nincs helye az intoleranciának és az erőszaknak a pályán és azon kívül" .

Copa América-elődöntő eredménye: Kolumbia–Uruguay 1–0 (1–0). Gólszerző: Lerma (39. perc). Kiállítva: Munoz (Kolumbia) a 46. percben. A vasárnapi döntőben így Argentína és Kolumbia csap össze Miamiban. Uruguay szombaton Kanadával csap össze a harmadik helyért.