Kétszázmilliós ingatlancsalás: őrizetbe vettek egy nyíregyházi ügyvédet

Nagyon durván le akartak húzni egy panzióját áruló férfit, azonban a rendőrség időben közbelépett, és őrizetbe vette a csalókat és az őket segítő ügyvédet.

Egy 87 éves balatonszabadi lakos panzióját szerette volna értékesíteni, amikor két nagykállói férfi jelentkezett a hirdetésre. Az eladó korát kihasználva, a vevők egy nyíregyházi ügyvéd segítségével készítettek elő egy valótlan tartalmú szerződést. Az áldozat, aki csak részleteiben emlékezett az ügyvédnél történtekre, másnap feljelentést tett a rendőrségen.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csalók egy olyan szerződést nyújtottak be a hivatalba, amely egyértelműen valótlan tartalmú volt, és amelyet az ügyvéd is ellenjegyzett. A szerződés a vételár megfizetését igazolta volna, de a rendőrség nyomozása miatt az adásvételt nem jegyezték be, így megakadályozták a közel 200 millió forintos kárt okozó csalást.

A nyomozók július 10-én hallgatták ki a két nagykállói férfit mint társtetteseket, és a nyíregyházi ügyvédet mint bűnsegédjüket. Mindhárom elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat a különösen nagy értékű csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt.