Óbudai festőművész meggyilkolásával vádolt férfi letartóztatása

A bíróság elrendelte egy 36 éves férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy festőművészt Békásmegyeren, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc megerősítette az információt.

A festőművész holttestére a békásmegyeri otthonában bukkantak rá csütörtök este. A rendőrségi helyszíni szemle során állapították meg, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett.

A gyanúsítottak között van egy 36 éves férfi, akit emberölés bűntettével, egy 40 éves nőt, akit segítségnyújtás elmulasztásával, valamint egy 49 éves férfit, akit súlyos testi sértés kísérletével hallgattak ki. A 36 éves férfi és a nő beismerő vallomást tettek, míg a másik férfi tagadja a vádakat.

Az emberöléssel gyanúsított férfi azt állította, hogy az áldozat megpróbálta őt kizárni a lakásból, ami dühöt váltott ki belőle. Továbbá azt is állította, hogy az áldozat fenyegetőzött azzal, hogy meg fogja szúrni őt és a nőt, ha nem távoznak. Ezt követően a gyanúsított állítása szerint puszta kézzel végzett az áldozattal.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását. A férfi korábban rablás és lopás miatt volt büntetve, és egy másik büntetőeljárás is folyik vele szemben verekedés miatt. Letartóztatását szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bíróság.

A fővárosi rendőrök egy másik esetben, kedden bejelentés alapján jelentek meg egy XIX. kerületi ingatlannál, ahol délután fél kettő körül egy halott nőt találtak. A helyszínen elfogták a nő férjét, akit szintén emberölés bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A férfi összetört állapotban volt a kihallgatása során, és elmondta, hogy drogozott, majd alkoholt fogyasztott az ominózus nap előtt. Azt is hozzátette, hogy nagyon szerette a feleségét, és maga sem tudja, hogy miért bántotta. A gyilkossággal gyanúsított férj teljesen összeroskadt a történtek után, és a kihallgatás folyamán elárulta, hogy pár nappal az eset előtt kábítószert fogyasztott, majd a tragédia napján alkohollal öblítette a drogokat. A nyomozási bíró, aki eljár az ügyben egyetértett az ügyészség indítványával, ezért elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

A gyilkossággal vádolt férfi, L. István korábban is ült már börtönben, és éppen a gyilkosság napján lett volna tárgyalása egy másik ügyben, amelyben emberölés kísérletével vádolják. A férfi a Csepel Plazánál történt verekedésben többedmagával bűnsegédként vett részt. István a gyilkosság elkövetését elismerte, de ésszerű magyarázatot nem tud adni a tettére, nem képes felidézni a részleteket. Az ügyvédje, dr. Enzsöl Péter szerint a férfi nagyon megbánta a történteket és részt szeretne venni a felesége temetésén. Az áldozat, B. Szilvia koponyacsonttörést és koponyaűri vérzést szenvedett. A tragédia előtt néhány nappal a gyanúsított drogot fogyasztott, majd a gyilkosság napján alkoholt ivott. A családi dráma hátterében állítólag alaptalan féltékenység állhat.