Lánybúcsú, (hüvely)gomba körítéssel

Nincs esküvő lánybúcsú nélkül. Luca barátnői egy hangulatos balatoni nyaralót béreltek ki, hogy a nagy nap előtt, utoljára lányként még együtt töltsenek egy hétvégét a menyasszonnyal. A tervek között szerepelt, hogy a part legjobb koktélbárját is meglátogatják…

A lányok szinte a gimi első pillanatától kezdve barátnők voltak, és örömmel vállalták a koszorúslányok szerepét. Együtt találták ki, milyen legyen a ruhájuk, milyen virágból készüljön a koszorú a fejükre. Amikor Luca ruhát választott, ott voltak vele, és segítettek a köszöntő ajándékok elkészítésében is – és persze megszervezték a lánybúcsút. Luca vőlegényével, Balázzsal egyeztettek, nehogy a menyasszony ne érjen rá a hétvégén. Összepakolták a bőröndjét és pénteken elmentek érte a munkahelyére: a meglepett Luca nem tiltakozott, hagyta magát „elrabolni”.

Az estét a nyaralóban töltötték, a másnapot pedig a strandon, ahol délután egy-egy pohárral már megalapoztak az éjszakának, amit a part egyik legfelkapottabb helyén akartak tölteni. A bár híres volt a koktélkínálatáról és latin estjeiről: Réka nagy rajongója a latin zenéknek, ezért döntöttek úgy a barátnők, hogy ez legyen a lánybúcsú fénypontja. Az este minden elképzelésüket felülmúlta: helyes pasikkal táncoltak, és Réka vezetésével egymás után itták a cukros szélű poharakban eléjük tett édes koktélokat. „Mámoros éjszaka volt, feledhetetlen” – mondta barátnőinek Réka hajnalban hazafelé.

Az öt lány dél körül ébredt, és mindannyian feszengve jöttek-mentek a nappaliban, valamiért egyiküknek sem akaródzott leülni. „Lányok, gond van” – szólalt meg végül kétségbeesett arccal Hanna. „Nagyon gáz, de elviselhetetlenül viszket és ég ott lent” – mondta, mire a többiek is panaszkodni kezdtek. „A bugyimon fehéres, túrószerű váladékot látok, és engem is megőrjít a viszketés. Mi a csuda történt velünk?” Luca szinte sírva nézett a lányokra. „Hogy mondjam el ezt Balázsnak? Azt fogja hinni, hogy megcsaltam! Mi lesz így az esküvővel?”.

Dia higgadtan kezelte a helyzetet és elmagyarázta, hogy a hüvelygomba nem szexuális úton terjedő fertőzés. „Ez ugyanis az: gombás hüvelyfertőzés, és azt hiszem, tudom, honnan van. A túl sok koktél nem csak fejfájást okozott” – mondta. „Az egészséges hüvely enyhén savas kémhatású, amit a tejsavtermelő Lactobacillusok tartanak fenn. Mi viszont tegnap alaposan megdolgoztunk azért, hogy ezekből a jó bacikból sok elpusztuljon, a lúgossá vált közegben pedig szépen szaporodásnak indulhatott az elegáns nevű, de annál alamuszibb Candida albicans nevű élesztőgomba” – foglalta össze Dia.

„A jó hír az, hogy tudom, mit tegyünk: már mindannyiunknak foglaltam időpontot a nőgyógyászhoz, de addig is enyhítsük a kibírhatatlan viszketést! Megkeressük az ügyeletes patikát, ahol recept nélkül vehetünk Micovag Plus hüvelykúpot. Ez a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt gyógyászati segédeszköz tejsavtartalma révén segít helyreállítani a hüvely egészségesen savas pH-értékét, ezzel gátolja a gombák szaporodását. A Micovag Plus másik összetevője, a kamilla illóolajából kivont bizabolol nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, ezáltal csillapítja a viszketést és az égő érzést. A Micovag Plus teljessé teszi a gombaellenes kezelést – ezt én már megtapasztaltam egy korábbi, túlzásba vitt koktélozós este után. Nem is értem, hogyan felejthettem most otthon a dobozt, mert azóta mindig van nálam. Lehet, hogy nektek sem ártana felkészülni” – kacsintott cinkosan a lányokra Dia.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!