III. Károly üzenete az angol válogatottnak

III. Károly brit király vicces hangvételű üzenetet küldött az angol válogatottnak és Gareth Southgate szövetségi kapitánynak, amelyben gratulált a csapatnak az Uefa Európa-bajnokság döntőjébe jutásért, és kérte őket, hogy a vasárnapi döntő előtt biztosítsák be a győzelmet, elkerülve ezzel a büntetődrámát.

A királyi üzenetben hangsúlyozta, hogy a győzelem előzetes bebiztosítása csökkentené a nemzet szívverését és vérnyomását, megkímélve őket a felesleges stressztől. III. Károly és családja, beleértve a feleségét is, őszinte gratulációjukat fejezték ki, és a legjobbakat kívánták a válogatottnak a vasárnapi meccshez. Az üzenetben említett csodagólra Ollie Watkins a hollandok elleni elődöntőben a 90. percben szerzett győztes találatára utalt a király.

A holland kapitány nyilvánvalóan nem örült az angolok tizenegyesének, és kritikával illette a videóbíró rendszert, mondván, hogy az tönkreteszi a focit. Az Európa-bajnokság döntője vasárnap este kerül megrendezésre, ahol az angol válogatott a spanyol csapattal mérkőzik meg a bajnoki címért.